Βάσεις ανάμειξης αιθέριων ελαίων

Με την ονομασία βάσεις αιθέριων ελαίων, ονομάζουμε τα έλαια τα οποία χρησιμοποιούνται για την “μεταφορά” των αιθέριων ελαίων στον ανθρώπινο οργανισμό, κυρίως μέσα από την διαδικασία του μασάζ η της επάλειψης. Κυριότερα έλαια βάσης είναι το Αμυγδαλέλαιο, το έλαιο από κουκούτσια Σταφυλιού (Grapeseed oil), το έλαιο Jojoba, καθώς επίσης και το έλαιο του Aloe Vera, που πολλές φορές χρησιμοποιείτε και μόνο του. Κάθε ένα από τα παραπάνω έλαια-βάσεις, έχει και τις δικές του μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες και αναλόγως του συνδυασμού που χρησιμοποιούμε με αιθέρια έλαια, έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Συνδυασμός μέχρι και τρία αιθέρια έλαια σε βάση, κάνουν το μείγμα αυτό να ονομάζεται ολιστικό, ενώ το μείγμα με πάνω από τρία αιθέρια έλαια σε βάση, ονομάζεται συνεργατικό. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις ή παρενέργειες. Η αναλογία ανάμιξης, είναι περίπου 10 σταγόνες καθαρού αιθέριου ελαίου Rosveda, σε 25 ml βάσης λαδιού.


Almond Oil – Prunus Amygdalus

Αμυγδαλέλαιο από αμύγδαλα οργανικής καλλιέργειας, από την περιοχή των Ινδικών Ιμαλαΐων. Είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και αποτελεσματικά φυτικά έλαια, που χρησιμοποιούνται ως βάσεις στην αρωματοθεραπεία. Έχει πολύ λεπτή δομή, απορροφάται εύκολα από το δέρμα και το κάνει εύκαμπτο, λείο και απαλό. Δεν είναι λιπαρό και ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα δε σε ξηρό και ώριμο δέρμα. Διατίθεται σε συσκευασίες 250 ml και 1000 ml. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις ή παρενέργειες.


Grapeseed Oil – Vitis Vinifera

Λάδι από κουκούτσι σταφυλιού οργανικής καλλιέργειας, από την περιοχή των Ινδικών Ιμαλαΐων. Έχει πολύ απαλή υφή, είναι σχεδόν άοσμο και απορροφάται από το δέρμα αμέσως. Βελτιώνει την υφή του δέρματος και είναι ιδανικό για δέρματα με ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα. Περιέχει λινολεϊκό οξύ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την τόνωση των κυττάρων και την ανάπλαση του δέρματος. Για κάθε τύπο δέρματος.
Συνδυάστε το με το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας, για άμεσα αποτελέσματα. Διατίθεται σε συσκευασίες 250 ml. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις ή παρενέργειες.


Jojoba Oil – Simmondsia Chinensis

Λάδι Jojoba οργανικής καλλιέργειας από την περιοχή των Ινδικών Ιμαλαΐων, ένα από τα πιο σημαντικά σε χρήση έλαια. Έχει πολύ σταθερή μοριακή δομή, καθότι στην ουσία είναι, έγινε δε πάρα πολύ γνωστό στην δεκαετία του ΄70, όταν απαγορεύθηκε το κυνήγι της φάλαινας, δεδομένου ότι έχει σχεδόν τις ίδιες ιδιότητες με το λάδι που έπαιρναν από τις φάλαινες. Είναι ευεργετικό για το δέρμα, ανοίγει τους πόρους, είναι αντιφλεγμονώδες λόγω της σύστασής του, περιέχει Myristic Acid, ισχυρή αντιφλεγμονώδη ουσία και καθ’ ότι η σύστασή του μοιάζει πολύ με την σύσταση των ελαίων του σώματός μας, απορροφάται εύκολα. Για όλους τους τύπους δέρματος, ιδανικό για ξηρά και ώριμα δέρματα. Διατίθεται σε συσκευασίες των 50 ml. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις ή παρενέργειες.


Aloe Vera Oil

Λάδι Αλόης οργανικής καλλιέργειας, από την περιοχή των Ινδικών Ιμαλαΐων. Έχει διαπιστωθεί ότι βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων από τον ήλιο. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα και το προστατεύει χωρίς καμιά παρενέργεια, έχοντας το ίδιο περίπου pΗ με αυτό. Χρησιμοποιήστε το επίσης και ως λάδι μασάζ συνδυάζοντας το με αιθέρια έλαια της επιλογής σας, για άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Διατίθεται σε συσκευασίες των 250 ml. Για κάθε τύπο δέρματος. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις ή παρενέργειες.