Περιποίηση μαλλιών

Θεραπείες ROSVEDA

Οι Αγιουρβεδικές φυτικές θεραπείες ομορφιάς της Rosveda, γίνονται με την χρήση βοτάνων και αιθέριων ελαίων, εφαρμόζοντας ειδικές πιέσεις σε συγκεκριμένες περιοχές της επιδερμίδας και με συγκεκριμένο τρόπο. Η δράση των βοτάνων είναι ατελείωτη, ενεργειακή και θαυματουργή. Είναι πολύ εύκολα στην χρήση, χωρίς καθόλου παρενέργειες ή αντενδείξεις.

Περιποίηση μαλλιών

Η δομή των μαλλιών είναι όπως η δομή λεπιών στο δέρμα ενός ψαριού, δηλαδή επικάλυψη λεπιών γύρω από ένα κεντρικό και φλοιώδη πυρήνα. Η ομαλή επικάλυψη και η ομαλή κατανομή τους, κάνει τα μαλλιά να είναι λαμπερά και λεία, βοηθώντας επίσης στο εύκολο χτένισμα, ενώ μια μπερδεμένη ή τραχιά δομή, κάνει τα μαλλιά να φαίνονται σκληρά και θαμπά και είναι δύσκολο να χτενιστούν, λόγο της σύμπλεξης των τριχών που δημιουργεί κόμπους.

Οι τύποι των μαλλιών, το χρώμα τους, ο χρόνος που παίρνουν για να γίνουν γκρίζα και η πτώση τους η μη, είναι συνήθως κληρονομικοί παράγοντες και εξαρτώνται από τη γενετική σύσταση του ατόμου. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί εξωτερικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών, στην ανάπτυξη τους, αλλά και στην εμφάνιση τους.

Καθάρισμα

Όταν τα μαλλιά σαπουνιστούν, η δράση του φυσικού νερού και του σαμπουάν, κάνουν τα λέπια των μαλλιών να ανοίξουν και στη συνέχεια το σαμπουάν καθαρίζει, απομακρύνοντας τις ακαθαρσίες με το ξέπλυμα. Ένα σαμπουάν πρέπει να εκτελεί αυτή τη βασική δράση, χωρίς όμως να διώχνει την υγρασία εντελώς από τα μαλλιά, διαφορετικά αφήνει τα μαλλιά με ιδιαίτερη τραχύτητα. Μερικά από τα σαμπουάν περιέχουν πρόσθετους ενισχυτές αφρού και σταθεροποιητές, οι οποίοι, αν και φαίνεται ότι επιδρούν πιο αποτελεσματικά λόγω του υπερβολικού αφρού, τείνουν στην ουσία να αφήνουν τα μαλλιά ξηρά, τραχιά και γεμάτα κόμπους. Τα σαμπουάν της Rosveda κατασκευάζονται από μια βασική ήπια καθαριστική βάση, που προέρχεται από φοίνικες ή ινδοκάρυδο. Δεν περιέχουν κανενός είδους ενισχυτή.

Θεραπεία Βοτάνων

Κατά τη διάρκεια δράσης του σαμπουάν, είναι ευκολότερη και πιο αποτελεσματική η μεταφορά των βότανων ή των συμπληρωματικών ουσιών στα μαλλιά, επειδή τα λέπια είναι ανοιχτά και είναι εφικτή μια βαθύτερη πρόσβαση στη τρίχα. Στο χρονικό αυτό διάστημα, τα αποστάγματα βότανων στα σαμπουάν της Rosveda, ενεργούν άμεσα και αποτελεσματικά. Για αυτόν τον λόγο, συστήνουμε να παραμείνει το σαμπουάν στα μαλλιά, για περίπου ένα λεπτό μετά το σαπούνισμα και στη συνέχεια να ξεπλυθεί. Ένα ήπιο μαλακτικό, έχει προστεθεί στα σαμπουάν της Rosveda, ουδετεροποιώντας τη θετική φόρτιση των μαλλιών μετά το λούσιμο και τα αποτρέπει από το να γίνουν κατσαρά μετά το στέγνωμα.

Εντατικό Μαλακτικό

Η χρήση εντατικού μαλακτικού μαλλιών, συνεπάγεται περαιτέρω ενυδάτωση, προσθέτοντας περισσότερο όγκο και απαλότητα, μέσω μιας μη λιπαρής λεπτής επίστρωσης από κέρινη ουσία, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά, ομαλά όταν χτενίζονται και δεν ελκύουν ή παγιδεύουν ακαθαρσίες.

Προϊόντα μαλλιών

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν προϊόντα μαλλιών, ενώ κάποιοι προτιμούν να χρησιμοποιούν κάποιου είδους έλαιο ή μη λιπαρό ζελέ, μους ή σπρέι, για να τα διατηρήσουν περιποιημένα και σχηματισμένα στο τρόπο που τους αρέσει. Το θεραπευτικό λάδι μαλλιών Hair Oil της Rosveda, δίνει δύναμη στα μαλλιά, μεγαλώνει την τρίχα, δίνει όγκο, προστατεύει, σταματά την τριχόπτωση και εξαφανίζει την πιτυρίδα και την ξηροδερμία. Το θεραπευτικό έλαιο μαλλιών της Rosveda, είναι ένα πολύ ισχυρό Αγιουρβεδικό προϊόν συντήρησης μαλλιών και υγείας του κεφαλιού.

Σημείωση

Ορισμένες ειδικές εφαρμογές στα μαλλιά όπως το Περμανάντ και η διαμόρφωση των μαλλιών μέσω στεγνώματος με σεσουάρ, τείνουν να παραποιούν τον άξονα των μαλλιών, με συνέπεια να καταστρέφουν την ομαλότητα και να τα κάνουν τραχιά. Το πρόβλημα συνήθως προκαλείται από το υπερβολικό στέγνωμα και την ζημιά στα λέπια των μαλλιών που τα αποδιοργανώνει και να τα μπερδεύει. Η χρήση του εντατικού μαλακτικού είναι απαραίτητη για αυτό το τύπο μαλλιών και μπορεί να μειώσει το πρόβλημα

Τριχόπτωση

Περίπου 30% των τριχών της κεφαλής ανανεώνονται κάθε 3 με 4 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας από μας έχει νέο κύκλο μαλλιών κάθε χρόνο. Έτσι, κάποιου είδους τριχόπτωση είναι φυσική και φυσιολογική. Με την πάροδο της ηλικίας η διαδικασία ανανέωσης των νέων τριχών, ελαττώνεται και τείνει να είναι πιο λεπτή στην «κορυφή». Αυτό είναι επίσης φυσιολογικό. Στην Ayurveda, κάποια βότανα έχει παρατηρηθεί ότι επιβραδύνουν τη διαδικασία λέπτυνσης και μπορούν στη πραγματικότητα να αναζωογονήσουν τον αδένα στο να παράγει πιο υγιή μαλλιά.

Ωστόσο, η κατάσταση της γενικής υγείας ενός ατόμου, επηρεάζει και την υγεία των μαλλιών. Μια ήπια άσκηση στην ύπαιθρο, καλή διατροφή και ένα περιβάλλον χωρίς εντάσεις, βοηθούν στην υγεία των μαλλιών. Μια από τις μεγαλύτερες αίτιες υπερβολικής απώλειας μαλλιών, ειδικότερα στις γυναίκες, είναι η αναιμία (χαμηλή αιμοσφαιρίνη). Ο έλεγχος και η φροντίδα αυτού του προβλήματος, αντιστρέφει την υπερβολική τριχόπτωση. Το μασάζ και η ολονύχτια εφαρμογή του ελαίου μαλλιών της Rosveda, προωθεί την ανάπτυξή, εμποδίζει την απώλεια τους και ενεργοποιεί τον στάσιμο ή αδύναμο αδένα των μαλλιών για να παράγει υγιή μαλλιά.

[woocomposer_carousel shortcode=”JTVCcHJvZHVjdF9jYXRlZ29yaWVzJTIwJTIwbnVtYmVyJTNEJTIyMTIlMjIlMjBjb2x1bW5zJTNEJTIyNCUyMiUyMG9yZGVyYnklM0QlMjJkYXRlJTIyJTIwb3JkZXIlM0QlMjJhc2MlMjIlMjBpZHMlM0QlMjIxNTglMjIlNUQ=” product_style=”style01″ text_align=”left” on_sale_style=”wcmp-sale-circle” on_sale_alignment=”wcmp-sale-right” product_img_disp=”single” img_animate=”fade” scroll_opts=”auto” slides_to_scroll=”1″ scroll_speed=”1000″ advanced_opts=”” autoplay_speed=”500″]