Τύποι δέρματος

ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Κανονικό Δέρμα: Είναι δέρμα με καθαρότητα, λείο, με μικρούς, κλειστούς και ομοιόμορφους πόρους. Δείχνει ενυδατωμένο, χωρίς σημάδια ξηρότητας ή λιπαρότητας.
Απαραίτητος καθαρισμός πρωί – βράδυ, με εφαρμογή ενυδατικής ή αντιγηραντικής κρέμας. Μια φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιούμε απολεπιστικό, μάσκα ενυδάτωσης και βιταμίνη Ε.

Λιπαρό Δέρμα: Χαρακτηριστικό αυτού του δέρματος, είναι οι ανοικτοί πόροι και η υπερβολικής έκκριση σμήγματος, που το κάνει να γυαλίζει, ενώ παράλληλα δείχνει θαμπό και τραχύ με πολλές ατέλειες (σπυράκια, μαύρα στίγματα). Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός του δέρματος, και συνιστούμε για καλύτερα αποτελέσματα, Margosa Face & Body Wash ή Embellica Astringent και 2 φορές την εβδομάδα, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε Problem Skin Scrub και Problem Mask της Rosveda.
Κρέμες που περιέχουν οξέα φρούτων όπως η AHA Cream, θεωρούνται κατάλληλες για την ανανέωση των κυττάρων.

Μικτό Δέρμα: Πρόκειται για δέρμα που έχει τα χαρακτηριστικά τόσο του λιπαρού, όσο και του ξηρού. Δηλαδή, παρουσιάζει λιπαρότητα στο T- Zone (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) και ξηρότητα σε άλλες περιοχές του προσώπου. Για του καθαρισμό του μικτού δέρματος, συνιστούμε Margosa Face & Body Wash και στην συνέχεια τονωτική λοσιόν Skin Toner. Για άμεσα και μεγάλης διάρκειας αποτελέσματα, χρησιμοποιείτε καθημερινά HYDRA-5 (στο T-Zone) και Healing Skin Cream στο υπόλοιπο πρόσωπο. Μία φορά την εβδομάδα, συνιστούμε την χρήση Problem Skin Scrub και Guava mask.

Ξηρό δέρμα: Αυτός ο τύπος στερείται λιπιδίων στην επιφάνεια του, με αποτέλεσμα να στερείται ελαστικότητας και να φαίνεται σαν χάρτινο. Το ξηρό δέρμα εμφανίζει πολύ εύκολα ρυτίδες. Για τον καθαρισμό του απαιτείται Aloe Vera Cleansing Milk, Skin Toner και την χρήση ενυδατικής κρέμας πρωί – βράδυ. (Π.χ. Nourishing Cream, Firm Skin Cream). Μία φορά την εβδομάδα, να χρησιμοποιείτε Guava Scrub, Guava mask and Vitamin E.

Ευαίσθητο δέρμα: Αυτός ο τύπος δέρματος χαρακτηρίζεται από ευαισθησία, τόσο στο περιβάλλον και τις κλιματολογικές αλλαγές, όσο και στην χρήση καλλυντικών. Απαιτούνται καλλυντικά κατάλληλα για ευαίσθητα δέρματα, όπως Healing Skin Cream, Guava Mask, ή αιθέριο έλαιο Λεβάντας.

Αφυδατωμένο δέρμα: H αφυδατωμένη επιδερμίδα χαρακτηρίζεται από την έλλειψη νερού. Η έλλειψη νερού στα κύτταρα, μπορεί να οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο, στη διατροφή, αλλά και στην ελλιπή περιποίηση της επιδερμίδας. Το μυστικό για την φροντίδα του αφυδατωμένου δέρματος, είναι η ενυδάτωση με την χρήση κατάλληλων καλλυντικών, κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και μεγάλης ποσότητας νερού. Να αποφεύγετε την χρήση καφεΐνης και αλκοόλ.